Rauscher Géza vagyok. Veszprémben és Alsóörsön élek családommal.

Gyermekkorom óta vonz a zene. Nagyon szeretek gitározni és énekelni. A kezdetektől fogva saját témákon keresztül fejlődök, és a versekhez illő zenék segítik nekem megérteni azok tartalmát. Sziget veszedelem strófáit nem is tudtam volna megtanulni zene nélkül a gimnáziumban. Igyekszem a magam tehetsége szerint kidolgozni a témákat, még ha egy egész zenekar is szól a fülemben olykor. Törekszem arra, hogy ne szolgaian bújjak a vers szavai mögé... Néha hadd versenyezzen a dallam és a szöveg. Egymást úgyis kiegészítik jó esetben, sőt a zene lüktetése - még ha nem is érti előszörre a hallgató, vagy a szerző - saját értelmezést is ad, ami zene nélkül ki tudja, előjött volna.

A talentumokkal el kell számolni, ezért költők versein kívül a saját szárnypróbálgatásaimból is bemutatok párat. Azért is, mert szeretek gitározni, és azért is, mert ha valakinek kedve van gitártémáimhoz szöveget írni, érezze magát felhatalmazva, hogy ha megvan az összhang, akkor együtt alkossunk.

Szóljanak a dalok! Különdíjakkal kápráztattak el eddig a fesztiválokon, melyeken örömmel vettem részt.

Idei különdíjamat már megkaptam, hiszen Majsányi Kati megajándékozott verseskötetével. Külön köszönöm mindegyik alkotónak, hogy hozzájáruló nyilatkozatukat rögtön elküldték, így levédhettem az Artisjusnál. Meg szeretném őket hívni a büfében egy pohár őszibaracklére.

Üdvözlettel: Géza